Awel ja!

De Sint en medemens Piet hebben voet aan wal gezet in een afkeurend Europa, dat tevens het strenge vingertje heft naar
Griekenland en Spanje. De VS spelen nog altijd ongevraagd politie in een wereld vol zinloos geweld.
Het onheilsbericht als zou de wereld vergaan in 2012 werd niet ingelost. En als India er in slaagt een raket richting Mars
te sturen kan en mag Denem niet achterblijven.
Egyptair brengt ons perfect op weg voor een nieuw Aziatisch avontuur.
En zo ook is Denem weer op weg....

Borneo 2012

Borneo 2012
borneo-style shuttleboot

Thailand 2010

Thailand 2010
Beer Chang

Myanmar

Myanmar
Opweg naar de Golden Rock

maandag 16 december 2013

Chiang Khan

Nightlive in Chiang Khan is eten, walking street* en beer chang. Chiang Khan is een van de nieuwe toeristische hot spots voor de Thaise toerist. Dit gaat als vanzelves gepaard met de eindeloze reeks bizarre snacks, the usual suspects. Na het weekend kabbelt alles rustig op halve kracht door.


Maandag morgen en met ons brommertje gaan we op zoek naar het plaatselijk natuurschoon, Kaeng Khut Khu. Want voorde Thaise toerist moet er ook een reden zijn om af te zakken naar Chiang Khan. Hier hebben ze zowaar enkele flauwe stroomversnellingen aangegrepen om dit zoal aangename dorpje op de toeristische landkaart te plaatsen. De sage over het ontstaan  van deze stroomversnellingen is blijkbaar heel boeiend.
Maar het Thaise schrift niet meester moeten we het doen met de bijbehorende stripverhaal. En aldus; de lokale bevolking staat stenen in de Mekong te pleuren als in de verte een gigantisch manspersoon verschijnt (ne reus). De hele meute gaat hem te lijf met mini speertjes. De gigant  gaat dan willens nillens het werk afmaken aan wat vermoedelijk een dam moet worden. De slungel is echter niet erg handig en gaat languit neer in de Mekong, en zie voila de stroomversnellingen zijn een feit. Een monnik duikt op en zie hier een toeristische attractie is geboren.

*Walking street; waggel straat of braderie.


Geen opmerkingen: