Awel ja!

De Sint en medemens Piet hebben voet aan wal gezet in een afkeurend Europa, dat tevens het strenge vingertje heft naar
Griekenland en Spanje. De VS spelen nog altijd ongevraagd politie in een wereld vol zinloos geweld.
Het onheilsbericht als zou de wereld vergaan in 2012 werd niet ingelost. En als India er in slaagt een raket richting Mars
te sturen kan en mag Denem niet achterblijven.
Egyptair brengt ons perfect op weg voor een nieuw Aziatisch avontuur.
En zo ook is Denem weer op weg....

Borneo 2012

Borneo 2012
borneo-style shuttleboot

Thailand 2010

Thailand 2010
Beer Chang

Myanmar

Myanmar
Opweg naar de Golden Rock

vrijdag 29 november 2013

Nan-Phitsanulok-Lom Sak

Om eleven laten we Nan voor wat het is en trekken richting Phitsanulok met de boemelbus. Er val altijd wel wat te beleven in de boemelbus en vijf/zes uur later zetten we voet aan wal in het Bon Bon guesthouse. Een nette kamer, vriendelijke mensen al doet de zoon wel een beetje denken aan dikke Benny van het geslacht DePauw;  We blijven maar juist voor de nacht en een stevig avondmaal. Al valt dat laatste serieus tegen, zelden zo weinig restaurants te vinden in een toch aanzienlijk omvangrijke stad. Maar goed, de buikjes gevuld, het stof afgeschrobd kruipen we onder de wol.

Fris de tuktuk in naar het busstation, Lom Sak is slechts een uurtje of twee verder. Het eerste beste hotel wat we aantreffen scoort buiten verwachting goed. De reisgidsen, het internetwezen en de backpacker tamtam hebben hier een pareltje gemist. Maar ja er is dan ook geen internet, laat staan WiFi!
De enige reden waarom ook maar iemand  naar Lom Sak is Wat Pha Sorn Kaew. Er is nogal wat mis en halve informatie over hoe je de tempel op eigen kracht kunt bereiken en eens thuis zullen we orde scheppen in die chaos. Volgende keer het wel en wee van die trip.

Wat Pha Sorn Kaew

Geen opmerkingen: